Hexagon

14.10.2016 - Tata Steel valde NESTIX Cutting

14.10.2016

NESTIX har levererat den långt automatiserade programvaran NESTIX Cutting till stålverket Tata Steel Ijmuiden i Nederländerna. Tata Steel utvidgade sitt produktsortiment och behövde en automatiserad nestningsprogramvara för att styra skärning, märkning och informationshantering för testbitar gjorda med laserskärmaskin. NESTIX implementerade Cutting-programvaran baserat på Jetlaser Oy’s koncept för skärning av provbitar med hjälp av laser. Finska Jetlaser Oy gav sitt stöd till NESTIX, eftersom Jetlaser har erfarenhet av flera laserprojekt i stålverk och i deras produktion av provbitar. Jetlaser har under de senaste tio åren levererat liknande system både till fabriker som tillverkar rostfritt stål och kolstål. Nu erbjuder NESTIX och Jetlaser detta beprövade system även till aluminium- och kopparplåtstillverkare.

”Vi behövde en effektiv programvara för att skära testbitar med vår nya skärmaskin. NESTIX kunde tillgodose våra behov med den högautomatiserade programvaran Cutting. I samarbete med NESTIX har vi nu fått ett avancerat system för att skära testbitar ända upp till 1” HSLA-stålmaterial”, säger chefen för testavdelningen på Tata Steel.

Tata Steel Group är en av världens största ståltillverkare med en årlig produktionskapacitet om nästan 30 miljoner ton råstål. Företaget har 80 000 anställda i 50 länder och i Europa ungefär 30 stålservicecenters. Moderbolaget TATA Group har 580 000 anställda runtom i världen.

För mera information, vänligen kontakta Timo Salmu, Area Sales Director, timo.salmu@nestix.fi, tfn +358 40 3100 555.

Tillbaka

Nyheter