Hexagon

1.12.2016 - NESTIX med på ’Team Finland Tour’ i Japan

01.12.2016

NESTIX hade den stora förmånen att 14-16 november få delta i Team Finland Tour i Japan. Team Finland Network arbetar för att gynna Finlands ekonomiska relationer, internationaliseringen av finska företag och Finlands varumärke utomlands. Resan leddes av Anne Berner (Finlands trafik- och kommunikationsminister) och arrangerades av Finpro och Finlands Ambassad i Japan. Besöket är ett i raden av delegationsbesök på hög nivå mellan Finland och Japan efter att Finlands president Sauli Niinistö och Japans premiärminister Shinzō Abe i mars 2016 undertecknat ett samarbetsavtal för att betona de båda ländernas samarbete inom sjöfartsindustri och i synnerhet inom arktisk skeppsbyggnad (Nordsjörutten). 

Andra finska företag som deltog i resan förutom NESTIX var Aker Arctic, Arctech Helsinki Shipyard, Arctia, Elomatic, ICEYE, Mobimar, Norsepower, Valmet och Wärtsilä. NESTIX presenterade sina avancerade lösningar för bl.a. NYK Line, Mitsubishi Heavy Industries (MHI), Mitsui OSK Line och Japan Marine United (JMU). Syftet var att marknadsföra den expertis som dessa företag besitter inom arktisk skeppsbyggnad, utveckling av obemannad fartygsdrift, miljöteknik (cleantech) samt informations- och kommunikationsteknologi och system (ICT).

För mer information, var god kontakta Ismo Piirainen, försäljnings- och affärsutvecklingsdirektör, ismo.piirainen@nestix.fi, tel. +358 40 3100 579.

Tillbaka

Nyheter