Hexagon

Kundfördelar

Stödjer alla maskintyper

NESTIX Cutting stödjer alla skärmaskiner i kundens företag och därför möjliggör en centraliserad NC-programmering. På det sättet sparar man tid och en mångsidig användning av organisationen blir möjliggjord. Programvaran stödjer viktiga avancerade skärteknologier så som fasning, alla markeringsmetoder, borrning och stansning; ofta bättre än skärmaskinsäljarens egen programvara.

Snabbare

NESTIX Cutting är integrerad med kundens designsystem (CAD/PLM), ERP-datasystem och plåtskärmaskiner för att påskynda plåtskärprocessen och förhindra fel i repeterad datainput. Det nya dynamiska användargränssnittet av programvaran och många automatiseringsegenskaper möjliggör betydligt snabbare NC-programmering än före.

Materialbesparingar

Över 50 % av alla plåtskärkostnader är relaterada med material; därför är det väsentlig att använda plåt- och restplåtmaterial so effektivt som möjligt. Den effektiva kombinationen av interaktiva, halv- och helautomatiska nestingprocesser förhöjer plåt- och restplåtmaterialkonsumtionen, men den kraftfulla centraliserada datahanteringen av alla skärinformation (t.ex. partgeometrier, order, material, nestings, skärteknologier) är lika viktig för att komma fram till målet. På det sättet är det möjligt att förbättra materialanvändnigen även med 5 %.

Effektiv skärning

Snabb skärning är viktigt, men det är likadant viktigt att säkerställa kvaliteten av skärningen. Snabba skärvägar blir skapade med kraftfulla automatiska och interaktiva skärväggenerationsverktyg, som stödjer den använda skärteknologin. Skärvägar blir konverterade till maskin-beroende NC-koder med skräddarsydda postprocessor, som beaktar de tekniska och kvalitetsegenskaperna av moderna skärmaskiner.

Omfattande datahantering

NESTIX Cutting, som är en del av det NESTIX-prefabriceringsdatasystemet, är en stark datahanteringsplattform, som stödjer våra kunders företagets behov nu och i framtiden. Dessa egenskaper är tillgängliga från enskild-användare-NESTIX Cutting-systemet till multianläggning-NESTIX-prefabriceringsdatasystemet med hundratals av användare.

Standard plattform

NESTIX Cutting är baserat på industry standard Microsoft Windows-operativsystemet och SQL Server-databasen.

Säkert val

NESTIX har mer än 30 års erfarenhet i utveckling av NC-programmeringssystem för skärmaskiner.